Klas­sie­ke ti­ra­mi­su

Dit Italiaanse nagerecht heeft het allemaal: romige mascarpone, espresso en chocolade.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(832)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Dit Italiaanse nagerecht heeft het allemaal: romige mascarpone, espresso en chocolade. 8 personen
3 832

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • (oven)schaal (20 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los en meng met de eidooiercrème. Klop de slagroom met 25 g suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.
  2. Meng de marsala en (espresso)koffie in een diep bord. Breng op smaak met eventueel extra suiker. Doop een voor een de lange vingers erin en bedek de bodem van de schaal ermee.
  3. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de helft van de cacao. Doop een voor een de rest van de lange vingers kort in het marsalamengsel en leg op het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de rest van de cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

video

Ti­ra­mi­su ma­ken

Kookles - 06:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke ti­ra­mi­su

1
1
  • 5 eieren
  • 500 g mascarpone
  • 50 g suiker

Splits de eieren. Klop met een garde in een kom de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los en meng met de crème.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 125 ml slagroom
  • 25 g suiker

Klop de slagroom met de suiker in een andere kom stijf met een mixer. Spatel door het mascarponemengsel.

3
3
  • 8 el marsala
  • 150 ml espresso

Meng de marsala en (espresso)koffie in een diep bord. Breng eventueel op smaak met extra suiker.

4
4
  • 175 g lange vingers

Doop er een voor een de lange vingers in en bedek de bodem van de schaal ermee.

5
5
  • 2 tl cacaopoeder

Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Bestrooi met de cacao.

6
6
  • 175 g lange vingers

Doop een voor een de lange vingers kort in het marsalamengsel en leg op het mascarponemengsel.

7
7
  • 2 tl cacaopoeder

Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en bestrooi met de cacao.

8
8

Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

bereidingstip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.