Een­vou­di­ge ti­ra­mi­su

Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie.

(194)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Rustig maar: ieder krijgt zijn eigen portie. 4 personen
3 194

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa. Roer de mascarpone met 2-3 el espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord. Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.

serveertip:

Ook leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.

allergietip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge ti­ra­mi­su

1
1
  • 4 eieren

Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt.

2
2
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Mix in een kom de dooiers met de suiker en de vanillesuiker met een mixer tot een dikke, romige massa.

3
3
  • 250 g mascarpone
  • 45 ml sterke koffie of espresso

Roer de mascarpone met de espresso los en klop luchtig door het dooiermengsel.

4
4
  • 125 ml slagroom

Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep luchtig door het mascarponemengsel. Zet het mascarponemengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 55 ml sterke koffie of espresso
  • 4 el koffielikeur
  • 16 lange vingers

Roer de rest van de espresso door de likeur. Leg telkens kruislings 4 lange vingers op een bord.

6
6
  • 1 el cacaopoeder

Besprenkel de lange vingers met het espressomengsel. Doe een schep van het mascarponemengsel erop en bestrooi met een beetje cacaopoeder.

serveertip:

Ook leuk om in coupes te serveren. Breek de lange vingers doormidden en doop ze vlak voor het serveren in het espressomengsel. Steek de koekjes nonchalant in coupes met het mascarponemengsel en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.

allergietip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.