Su­per­snel­le ti­ra­mi­su

(923)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 923

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom. Houd 4 lange vingers apart en breek de rest van de lange vingers in drieën. Verdeel over glazen.
  2. Schep in elk glas 1 el koffie. Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Schep opnieuw in elk glas 1 el koffie. Verdeel de rest van het roommengsel erover en steek in elk glas een achtergehouden lange vinger in de room. Bestrooi met cacaopoeder. Dit gaat het best als je een zeefje of een cacaostrooier gebruikt.

variatietip:

Kindertip: vervang de suiker door 40 ml frambozensiroop en laat de koffie uit het recept weg. Serveer met frambozen (doosje 250 g, diepvries) en een lange vinger.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Supersnelle tiramisu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­snel­le ti­ra­mi­su

1
1
  • 125 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 4 el melk

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep door de slagroom.

2
2
  • 100 g lange vingers
  • 100 ml sterke koffie

Houd 4 lange vingers apart en breek de rest van de lange vingers in drieën. Verdeel over glazen. Schep in elk glas 1 el koffie.

3
3

Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen. Schep opnieuw in elk glas 1 el koffie.

4
4

Verdeel de rest van het roommengsel erover en steek in elk glas een achtergehouden lange vinger in de room. Bestrooi met cacaopoeder.

Tip: Cacoapoeder erover strooien gaat het best als je een zeefje of een cacaostrooier gebruikt.

variatietip:

Kindertip: vervang de suiker door 40 ml frambozensiroop en laat de koffie uit het recept weg. Serveer met frambozen (doosje 250 g, diepvries) en een lange vinger.

bewaartip:

Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.