Ge­stoof­de ven­kel

Met kappertjes en kaas; weinig ingrediënten, veel smaak.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Met kappertjes en kaas; weinig ingrediënten, veel smaak. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook met het bouillontablet. Snijd ondertussen de venkel in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de venkel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Laat de kappertjes uitlekken. Schep de kappertjes door de venkel en schaaf de kaas er vlak voor het serveren over.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ven­kel

1
1
  • 125 ml kraanwater
  • ¼ kippenbouillontablet

Breng het water aan de kook met het bouillontablet.

2
2
  • 2 venkelknollen
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de venkel in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de venkel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.

4
4
  • 50 g kappertjes
  • 50 g Pecorino Romano

Laat de kappertjes uitlekken. Schep de kappertjes door de venkel en schaaf de kaas er vlak voor het serveren over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.