Ge­gra­ti­neer­de ven­kel

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten. Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette schaal.
  2. Druppel de olijfolie erover en bestrooi de venkel met peper en dille. Verdeel de pijnboompitten en de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de venkel in ca. 20 minuten licht kleuren en gaar worden. Lekker bij gegrilde kip.

Tip:

Soms zitten er aan de venkelknollen nog fijne takjes groen. Deze zijn mooi - en lekker - om op het laatst als garnering over een gerecht te strooien.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de ven­kel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 venkelknollen

Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten.

3
3

Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette schaal.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 15 g dille
  • 25 g pijnboompitten
  • 100 g pittige kaas

Druppel de olijfolie erover en bestrooi de venkel met peper en dille. Verdeel de pijnboompitten en de kaas erover.

5
5

Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de venkel in ca. 20 minuten licht kleuren en gaar worden. Lekker bij gegrilde kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.