Ei­pot­je met ru­co­la

Ontbijt? Brunch? Als ontbijtje? Dit gezonde gerechtje kan áltijd.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans ontbijt Ontbijt? Brunch? Als ontbijtje? Dit gezonde gerechtje kan áltijd. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • eenpersoonsovenschaaltje
  • braadslee of ovenschaal (30 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de slagroom over de ovenschaaltjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de ovenschaaltjes in. Breek boven elk schaaltje een ei.
  2. Zet de schaaltjes in een braadslede of grote ovenschaal en schenk er tot 1,5 cm onder de rand van de schaaltjes heet water bij. Bak de eieren in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar.
  3. Zet de schaaltjes op 4 borden en verdeel er de rucola en de kaas over. Geef de soepstengels erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Eipotje met rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­pot­je met ru­co­la

1
1
  • 4 el slagroom
  • 4 eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de slagroom over de ovenschaaltjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de ovenschaaltjes in. Breek boven elk schaaltje een ei.

2
2

Zet de schaaltjes in een braadslede of grote ovenschaal en schenk er tot 1,5 cm onder de rand van de schaaltjes heet water bij. Bak de eieren in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar.

3
3
  • 15 g rucola
  • 1 el kaasflakes
  • 8 soepstengels

Zet de schaaltjes op 4 borden en verdeel er de rucola en de kaas over. Geef de soepstengels erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.