Ar­ti­sjok­sa­la­de

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de artisjokharten uitlekken en bewaar de olie. Meng in een kom 2 el van de opgevangen olie met het citroensap en de honing.
  2. Snijd de artisjokharten in kwarten, rasp de kaas. Meng de artisjokken, rucola en kaas door de dressing.

combinatietip:

Lekker met lamsvlees.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Artisjoksalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ar­ti­sjok­sa­la­de

1
1
  • 190 g gemarineerde artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en bewaar de olie.

2
2
  • 1 el citroensap
  • 2 tl honing

Meng in een kom 2 el van de opgevangen olie met het citroensap en de honing.

3
3
  • 100 g Grana Padano
  • 75 g rucola

Snijd de artisjokharten in kwarten, rasp de kaas. Meng de artisjokken, rucola en kaas door de dressing.

combinatietip:

Lekker met lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.