Ven­kel met kap­per­tjes, ri­vier­kreeft en gra­pe­fruit

Klasse apart: venkel met grapefruit. Lekker bij kip of vis.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Klasse apart: venkel met grapefruit. Lekker bij kip of vis. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op.
  4. Snijd de bieslook fijn. Schep de venkel in een schaal en meng met de kappertjes en het opgevangen vocht, de grapefruit, 4 el grapefruitsap en de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rivierkreeftjes erover.

combinatietip:

Lekker met kip en vis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Venkel met kappertjes, rivierkreeft en grapefruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel met kap­per­tjes, ri­vier­kreeft en gra­pe­fruit

1
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
  • 1 grapefruit

Schil ondertussen met een scherp mes de oranje en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap op.

4
  • 100 g kappertjes
  • 25 g bieslook

Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el van het vocht op. Snijd de bieslook fijn.

5

Schep de venkel in een schaal en meng met de kappertjes en het opgevangen vocht, de grapefruit, 4 el grapefruitsap en de bieslook.

6
  • 100 g rivierkreeftjes

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rivierkreeftjes erover. Lekker!

combinatietip:

Lekker met kip en vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.