Quinoa met ven­kel en si­naas­ap­pel

Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Deze kleurrijke en zoetzure salade is fris én crunchy, dankzij de geschaafde venkel en granaatappelpitjes. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.
  2. Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de sinaasappels. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje.
  3. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Lekker met gevulde kalkoenfilets. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 505 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met venkel en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met ven­kel en si­naas­ap­pel

1
1
  • 275 g 3 kleuren quinoa

Was de quinoa in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 1 kippenbouillontablet
  • 410 ml koud kraanwater

Doe samen met het bouillontablet en het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Kook de quinoa in 8 min. gaar.

3
3

Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Schep de quinoa op een grote platte schaal en laat afkoelen.

4
4
  • 1 venkelknol
  • 20 g platte peterselie

Schaaf ondertussen de venkelknol in de keukenmachine in dunne plakken. Snijd de peterselie grof.

5
5
  • 2 sinaasappels

Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van de sinaasappel. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van beide sinaasappels.

6
6
  • 2 bosuitjes

Snijd de partjes tussen de vliesjes uit, vang het sap op in een kommetje. Snijd de bosui in dunne ringen.

7
7
  • 1 el extra vierge olijfolie

Meng de olie met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 2 el incabessen
  • 120 g granaatappelpitjes

Meng de quinoa met de venkel, peterselie, bosui, incabessen, sinaasappelpartjes en dressing. Garneer met de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Lekker met gevulde kalkoenfilets. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor serveren met de granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.