Ci­troen­mas­car­po­ne met rood fruit

Met dit heerlijk luchtige toetje in het verschiet wil je bijna het hoofdgerecht overslaan.

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Met dit heerlijk luchtige toetje in het verschiet wil je bijna het hoofdgerecht overslaan. 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt.
  2. Doe de helft van de frambozen en bessen samen met de lemon curd in de blender en maal 10 sec.
  3. Schep de citroenmascarpone in de schaaltjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer er doorheen met de satéprikker, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.

variatietip:

Lemon curd is ook lekker bij vanille-ijs of zoet brood, zoals brioche.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroenmascarpone met rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­mas­car­po­ne met rood fruit

1
1
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt.

2
2
  • 75 g frambozen
  • 75 g rode bessen

Doe de frambozen en bessen samen met de lemon curd in de blender en maal 10 sec.

3
3
  • 75 g frambozen
  • 75 g rode bessen

Schep de citroenmascarpone in de schaaltjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer er doorheen met de satéprikker, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct.

4
4
  • 3 el lemon curd

Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.

variatietip:

Lemon curd is ook lekker bij vanille-ijs of zoet brood, zoals brioche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.