Mi­ni­ti­ra­mi­su met ci­troen en per­zik

Ieder z'n eigen toetje. Fris, fruitig & zoet.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Ieder z'n eigen toetje. Fris, fruitig & zoet. 4 personen
4 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mascarpone met de lemoncurd. Leg op de bodem van elk glas 2 cantuccini. Laat de perziken uitlekken, vang de siroop op. Doe de perziken in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Besprenkel de cantuccini met 50 ml siroop. Schep de perzikpuree op de cantuccini en verdeel de mascarpone erover. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Verdeel de frambozen over de glazen en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Vervang de perziksiroop dan eventueel door 50 ml limoncello.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Minitiramisu met citroen en perzik

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­ti­ra­mi­su met ci­troen en per­zik

1
  • 250 g mascarpone
  • 3 el lemon curd
  • 8 cantuccini

Meng de mascarpone met de lemoncurd. Leg op de bodem van elk glas 2 cantuccini.

2
  • 225 g perzikschijfjes op siroop

Laat de perziken uitlekken, vang de siroop op. Doe de perziken in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Besprenkel de cantuccini met 50 ml siroop.

3

Schep de perzikpuree op de cantuccini en verdeel de mascarpone erover. Dek af en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

4
  • 125 g frambozen
  • 1 el poedersuiker

Verdeel de frambozen over de glazen en bestrooi met poedersuiker. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee? Vervang de perziksiroop dan eventueel door 50 ml limoncello.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.