Schuim­taartjes met rood fruit

Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Lekker fris en luchtig, voor dit dessert heb je altijd nog wel een plekje over. 8 stuks
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst 1 el maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier. Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes. Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  3. Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 33 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Schuimtaartjes met rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schuim­taartjes met rood fruit

1
1
  • 4 eieren

Verwarm de oven voor op 130 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. De eidooiers worden niet gebruikt.

2
2
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 el maizena

Voeg de suiker lepel voor lepel toe en klop op het laatst de maïzena erdoor. Blijf kloppen tot het eiwit glanzende pieken vormt.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • ½ el maizena

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestuif met maïzena. Schep 8 bergjes eiwit gelijk verdeeld op het bakpapier.

4
4

Duw met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de bergjes.

5
5

Bak de schuimtaartjes 45 - 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Tip: Zorg dat de taartjes niet bruin kleuren. Verlaag de oventemperatuur als dat wel gebeurt.

6
6
  • 250 g kleine aardbeien
  • 125 g bramen
  • 125 g frambozen
  • 4 el lemon curd

Halveer de aardbeien en schep om met de bramen en frambozen. Schep in elk schuimtaartje een ½ el lemoncurd. Vul de taartjes verder met het fruit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.