Pink pav­lo­va

De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 2 u. 30 min. oventijd
(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht De pavlova krijgt zijn mooie, roze kleur door het bietensap. 10 stuks
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren. Klop de eiwitten met suiker en zout stijf tot het glanst. Klop de maizena en het bietensap erdoor.
  2. Schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven op 140 °C in ca. 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog ca. 30 min. in de oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Schep ze om met het sap, rasp en suiker. Laat 1 uur marineren.
  4. Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova. Verdeel de aardbeien erover en serveer direct. Bon appétit!
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Pink pavlova

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pink pav­lo­va

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
  • 6 eieren

Splits de eieren.

Tip: Splits de eieren een voor een boven 2 aparte schaaltjes en doe het eiwit in de mengkom. Zo voorkom je dat er eidooier in de gesplitste eiwitten komt.

3
  • 350 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 el maizena
  • 3 el bietensap

Klop de eiwitten met suiker en zout stijf tot het glanst. Klop de maizena en het bietensap erdoor.

4

Schep het eiwit in een cirkel van 22 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.

5

Bak in het midden van de oven op 140 °C in ca. 2 uur gaar. Zet de oven uit en laat nog ca. 30 min. in de oven staan. Neem eruit en laat in 1 uur afkoelen.

6
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

7
  • 500 g aardbeien
  • 2 el fijne kristalsuiker

Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Schep ze om met het sap, rasp en suiker. Laat 1 uur marineren.

8
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en schep op de afgekoelde pavlova.

9

Verdeel de aardbeien erover en serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.