Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min bereiden
    • 120 min wachten
(343)waardeer
Een lekker recept. Het nagerecht bevat de volgende ingrediënten: citroen, eieren, witte basterdsuiker, maizena, aardbeien, frambozen, peer, poedersuiker en slagroom nagerecht 6 personen 360 kcal
3 343

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Voeg de maizena, 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

2. Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat afkoelen. Meng ondertussen de aardbeien met de frambozen. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne parten. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit. Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe.

3. Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.

video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 360 kcal
  • Eiwit 6 g
  • Vet 18 g
  • Koolhydraten 42 g
Tags