Pav­lo­va met aard­bei­en

Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen. 4 personen
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.
  2. Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met ⅔ van het citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Zeef en klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes en druppel er de resterende citroensap over. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte. Strooi de plakjes aardbei over de slagroom. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees over de aardbeien. Serveer direct.
video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Pavlova met aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met aard­bei­en

1
1

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

Meringue of pavlova maken

Instructievideo

02:54 min.

2
2

Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.

3
3
  • 3 eieren
  • 1 tl citroensap

Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met het citroensap stijf.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 175 g fijne suiker

Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is.

5
5
  • 2 tl maizena

Zeef en klop de maizena door de eiwitten.

6
6

Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog.

7
7

Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur.

8
8

Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.

9
9
  • 250 g aardbeien
  • ½ tl citroensap

Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes en druppel er een beetje citroensap over.

10
10
  • 250 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

11
11

Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte.

12
12

Strooi de plakjes aardbei over de slagroom.

13
13
  • 3 passievruchten

Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees over de aardbeien. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.