Chi­ne­se ome­let met roer­bak­groen­ten

Knapperige groenten in een zakje van ei. Helemaal af met zoete tomatensaus.

(313)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Knapperige groenten in een zakje van ei. Helemaal af met zoete tomatensaus. 4 personen
3 313

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren met peper en zout los in een kom.
  2. Verhit in 2 grote koekenpannen elk wat olie. Verdeel het ei over de pannen en bak op middelhoog vuur in 5 min. 2 omeletten. Keer ze halverwege. Leg de omeletten op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Roerbak de groenten 5 min. samen met de ketjap en peper en zout. Verwarm ondertussen in een steelpan de tomato frito met de gembersiroop.
  4. Halveer de omeletten en leg op de borden een ½ omelet. Verdeel de groenten erover en klap de omelet dubbel. Serveer met de zoete tomatensaus.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.525 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Chinese omelet met roerbakgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se ome­let met roer­bak­groen­ten

1
1
  • 8 eieren

Klop de eieren met peper en zout los in een kom.

2
2
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit in 2 grote koekenpannen elk wat olie. Verdeel het ei over de pannen en bak op middelhoog vuur in 5 min. 2 omeletten.

3
3

Keer ze halverwege. Leg de omeletten op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g Chinese roerbakmix
  • 4 el ketjap manis

Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de groenten 5 min. samen met de ketjap en peper en zout.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 350 ml tomato frito
  • 3 el gembersiroop

Verwarm ondertussen in een steelpan de tomato frito met de gembersiroop.

6
6

Halveer de omeletten en leg op de borden een ½ omelet. Verdeel de groenten erover en klap de omelet dubbel. Serveer met de zoete tomatensaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.