Kip met Chi­ne­se roer­bak­mix

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het kerriepoeder en schep om. Laat 10 min. afgedekt staan. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de kip 2 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Schep de kip en kokosmelk in een schaal en maak de wok schoon.
  2. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de rest van de olie en bak de courgette 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 2 min. Schep de kip en kokosmelk terug in de wok en warm nog 4 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip met Chinese roerbakmix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip met Chi­ne­se roer­bak­mix

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g kipfilet
  • 1 el kerriepoeder

Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het kerriepoeder en schep om. Laat 10 min. afgedekt staan.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 2 min. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

4
4
  • 1 courgette

Schep de kip en kokosmelk in een schaal en maak de wok schoon. Snijd de courgette in halve plakjes.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie en bak de courgette 2 min.

6
6
  • 400 g Chinese roerbakmix

Voeg de roerbakmix toe en bak nog 2 min. Schep de kip en kokosmelk terug in de wok en warm nog 4 min. door.

7
7

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.