Ko­re­aan­se roer­bak met ge­krui­de kip­fi­let

Kip, rijst en knapperige groenten: een Koreaans feest!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
koreaans hoofdgerecht Kip, rijst en knapperige groenten: een Koreaans feest! 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Meng de kip met 2 el doenjang. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en knoflook in 4 min. rondom gaar. Voeg nog 2 el doenjang toe. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringetjes. Roer de rijst los en verdeel over de kommen. Schep de kip met groente erop en bestrooi met de salade-ui.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 2.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 32 2016

Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­re­aan­se roer­bak met ge­krui­de kip­fi­let

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 1 stukje verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g kipfilet
  • 2 el doenjang

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Meng de kip met de doenjang.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en knoflook in 4 min. rondom gaar.

5
5
  • 2 el doenjang
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Voeg de doenjang toe. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper.

6
6
  • ½ bosje salade-ui

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringetjes. Roer de rijst los en verdeel over de kommen. Schep de kip met groente erop en bestrooi met de salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.