In­di­sche ge­hakt­scho­tel

Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes.

(524)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Met ketjap, pindakaas en bestrooid met kokosnootjes. 4 personen
3 524

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee. Meng de tomaat, pindakaas en ketjap erdoor. Breng op smaak met peper.
  2. Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de rest van de olie en verdeel over de schijfjes. Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 955 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Indische gehaktschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­sche ge­hakt­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g extra mager rundergehakt
  • 400 g Chinese roerbakmix

Verhit de olie in de wok en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. mee.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis

Meng de tomaat, pindakaas en ketjap erdoor. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt-groentemengsel in de ovenschaal.

5
5
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 50 g seroendeng
  • 2 el zonnebloemolie

Verdeel de aardappelschijfjes over het mengsel. Meng de seroendeng met de olie en verdeel over de schijfjes.

Seroendeng maken

Instructievideo

00:47 min.

6
6

Bak de schotel in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.