Cous­cous met pit­ten­mix

Het zuurtje van de citroen, het bittertje van de radijs en het krokante van de pitjes: een heerlijk geheel.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Het zuurtje van de citroen, het bittertje van de radijs en het krokante van de pitjes: een heerlijk geheel. 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de radijs in partjes.
  2. Doe de couscous in een ruime schaal en meng de ui en het zout erdoor. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Schenk het water erop, roer door en laat 10 min. staan.
  3. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Voeg de kaasblokjes en 4 el olie uit het potje toe aan de couscous. Kook de sugar snaps 2 min. en giet af. Voeg samen met de radijs, peterselie en pittenmix toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met pittenmix

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met pit­ten­mix

1
  • 1 ui
  • 30 g platte peterselie
  • 2 bosjes radijsjes

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de radijs in partjes.

2
  • 300 g couscous
  • 2 tl zout

Doe de couscous in een ruime schaal en meng de ui en het zout erdoor.

3
  • 1 citroen
  • 400 ml kokend water

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Schenk het water erop, roer door en laat 10 min. staan.

4
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op. Voeg de kaasblokjes en 4 el olie uit het potje toe aan de couscous.

5
  • 400 g sugarsnaps

Kook de sugar snaps 2 min. en giet af.

6
  • 40 g salade pittenmix

Voeg samen met de radijs, peterselie en pittenmix toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.