Cous­cous met tui­n­erw­ten

Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten.

(226)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Op de Marokkaanse toer met lekker veel peterselie en kikkererwten. 4 personen
3 226

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de couscous, de rozijnen en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal. Kook water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Pers citroen uit. Klop wat citroensap los met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing. Snijd peterselie fijn. Schep 2/3 van de peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de kaas. Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met tui­n­erw­ten

1
1
  • 1 pak Marokkaanse couscous
  • 400 g kikkererwten

Schep de couscous, de rozijnen en de helft van de kruiden uit het couscouspakket met de kikkererwten in een schaal.

2
2
  • 400 ml kraanwater
  • 1 citroen
  • 30 g peterselie

Kook het water en schenk dit over de couscous. Laat 5 min. staan. Pers ondertussen citroen uit en snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 4 el olie

Klop wat citroensap los met de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 450 g extra fijne tuinerwten

Leg de tuinerwten in een zeef, spoel heet af tot ze frisgroen zijn. Schep ze om met de citroendressing.

5
5
  • 200 g witte kaasblokjes

Schep peterselie door de couscous, breng op smaak met peper en bestrooi met de kaas.

6
6

Serveer de erwtjes erbij met de rest van de peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.