Cous­cous met ge­ma­ri­neer­de au­ber­gi­ne

Lekker vega: couscous vol groenten, de kaasblokjes maken het af.

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Lekker vega: couscous vol groenten, de kaasblokjes maken het af. 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.
  2. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing.
  3. Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing. Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg vlak voor het serveren wat rucola toe.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met gemarineerde aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­ma­ri­neer­de au­ber­gi­ne

1
1
  • 300 g couscous
  • 350 ml kokend water
  • 300 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Doe de couscous in een kom en schenk er het kokende water bij. Dek af met vershoudfolie en laat staan. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang de olie op.

2
2
  • 1 aubergine

Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit 2 el van de opgevangen olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 20 g platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el balsamicoazijn

Snijd ondertussen de peterselie en de knoflook fijn en meng met de azijn en de rest van de olie tot een dressing.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 600 g wokmix Italiaans

Verhit 2 el van de dressing in een andere koekenpan en roerbak de wokmix 5 min. Meng ondertussen de aubergine met de rest van de dressing.

5
5

Roer de couscous los met een vork. Schep er de wokmix, (versgemalen) peper en eventueel zout door. Garneer met de kaas- en aubergineblokjes.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg vlak voor het serveren wat rucola toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.