Gro­ve ta­pe­na­de van zon­ge­droog­de to­ma­ten

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui pellen en grof hakken. In pan olie verhitten en ui ca. 5 minuten heel zachtjes fruiten. Tomaten (indien potje gedroogde tomaatjes worden gebruikt, eerst laten uitlekken), afhankelijk van grootte halveren of in vieren snijden. Basilicum grof hakken. Paprika's grof hakken. Tomaten, basilicum, paprika's, azijn, zout en peper door ui scheppen en in mooi schaaltje opdienen. Serveren met stokbrood.

Tip:

Deze tapenade van zongedroogde tomaten is ook lekker om bij verschillende pastagerechten te geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.