Ge­gril­de ma­ïs­kol­ven

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bladeren en draden van maïskolven verwijderen. Maïskolven wassen en in ruim water in 10 à 15 min. gaarkoken. Maïskolven laten uitlekken.
  2. Maïskolven met olie bestrijken op rooster leggen en in ca. 10 min. rondom bruin grillen. Maïskolven tussentijds telkens stukje keren, zodat ze rondom gelijkmatig bruin worden. Maïskolven met zout bestrooien. Lekker bij alle soorten vlees.

Tip:

De maïskolven worden eerst voorgekookt, omdat de griltijd anders zo lang is. Op de barbecue krijgen ze een mooi kleurtje en een lekker rooksmaakje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.