Tor­tel­lo­ni met ham en pes­to

Soms heb je maar 6 ingrediënten nodig om een lekker doordeweeks gerecht te maken.

(423)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Soms heb je maar 6 ingrediënten nodig om een lekker doordeweeks gerecht te maken. 4 personen
3 423

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons in plakjes. Was en snijd de preien in schuine ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons en prei 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de hamblokjes, crème fraîche en pesto toe. Schep om en warm nog 4 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over de borden en schep het groentemengsel erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Tortelloni met ham en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­tel­lo­ni met ham en pes­to

1
1
  • 250 g champignons
  • 2 preien

Snijd de champignons in plakjes. Was en snijd de preien in schuine ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons en prei 7 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 250 g hamblokjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 g basilicumpesto

Voeg de hamblokjes, crème fraîche en pesto toe. Schep om en warm nog 4 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

4
4
  • 500 g tor­tel­lo­ni con for­mag­gio e no­ci

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Giet de pasta af, verdeel over de borden en schep het groentemengsel erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.