Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met tor­tel­lo­ni en pes­to

Barbecuefavoriet voor liefhebbers van een beetje spice.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Barbecuefavoriet voor liefhebbers van een beetje spice. 8 personen
3 142

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugarsnaps toe. Laat de tortelloni en sugarsnaps in een vergiet uitlekken. Snijd de peper zeer fijn. Meng in een wijde schaal met de pesto, olie en azijn. Schep de tortelloni en de sugarsnaps om met de pestodressing. Laat de pastasalade in 30 min. tot kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.
  2. Halveer de tomaten en scheur de rucola doormidden. Schep de tomaten en rucola voorzichtig door de pastasalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer op kamertemperatuur.

variatietip:

In plaats van koelverse tortelloni kan ook koelverse of gedroogde ravioli gebruikt worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige pastasalade met tortelloni en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de met tor­tel­lo­ni en pes­to

1
1
  • 750 g tortelloni con formaggio e noci
  • 200 g sugarsnaps

Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen van de verpakking beetgaar. Voeg 3 min. voor het einde van de kooktijd de sugarsnaps toe.

2
2

Laat de tortelloni en sugarsnaps in een vergiet uitlekken.

3
3
  • 1 rode peper
  • 100 g verse pesto
  • 3 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn

Snijd de peper zeer fijn. Meng in een wijde schaal met de pesto, olie en azijn.

4
4

Schep de tortelloni en sugarsnaps om met de pestodressing. Laat de pastasalade in 30 min. tot kamertemperatuur afkoelen terwijl de smaken intrekken.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucola

Halveer de tomaten. Scheur de rucola doormidden. Schep de tomaten en rucola voorzichtig door de pastasalade.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer op kamertemperatuur.

variatietip:

In plaats van koelverse tortelloni kan ook koelverse of gedroogde ravioli gebruikt worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.