Oek­ra­ïen­se kip kie­v

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knoflook, 1 el peterselie en peper en zout door 50 g boter. Snijd de kipfilets als een envelopje open. Vul ze met de kruidenboter. Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.
  2. Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Snijd in plakken.
  3. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak de paprika 10 min. Giet de rijst af. Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.