Kip te­riy­a­ki met groen­ten

Aziatisch gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Aziatisch gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan. 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de bimi in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de peen en bimi 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar. Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.
  3. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.
  4. Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kip teriyaki met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip te­riy­a­ki met groen­ten

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g bimi
  • 250 g winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijs

Snijd de bimi in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes.

3
3
  • 2 el wokolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de peen en bimi 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.

5
5
  • 300 g kipfilet
  • 2 el wokolie

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin.

6
6
  • 160 g Japanse teriyakisaus

Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.

7
7

Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.