Te­riy­a­ki-ho­ning­kip­spies­jes met groen­teroer­bak

Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de stokjes. Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de helft van de woksaus. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
  2. Breng ondertussen een ruime pan met water en wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.
  3. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp van de ene helft de groene schil en snijd de andere helft in 4 partjes.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. goudbruin en rondom gaar.
  5. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min.
  6. Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden. Serveer met de partjes limoen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki-ho­ning­kip­spies­jes met groen­teroer­bak

1
1
  • 1 schaal kipfilet

Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de stokjes.

2
2
  • 75 ml verse woksaus teriyaki-honing

Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de woksaus. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

3
3
  • 275 g notenrijst

Breng ondertussen een ruime pan met water en wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar.

4
4

Giet af en laat met een deksel op de pan staan tot gebruik.

5
5
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp van de ene helft de groene schil en snijd de andere helft in 4 partjes.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. goudbruin en rondom gaar.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Japanse wokgroente
  • 75 ml verse woksaus teriyaki-honing

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min.

8
8

Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden.

9
9

Serveer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.