Vis­soep

Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak.

(295)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Door een deel van de vis mee te pureren, krijgt de soep een échte vissmaak. 4 personen
3 295

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en helft van de ontdooide kabeljauw toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
  2. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Zet de pan terug op het vuur. Snijd de rest van de kabeljauw in stukken en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is. Verdeel de soep over kommen en serveer met het stokbrood.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.075 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­soep

1
1
  • 250 g winterpeen
  • 1 prei

Zorg dat de kabeljauw ontdooid is. Snijd winterpeen in blokjes en gewassen prei in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de peen en prei 5 min.

3
3
  • 1 aardappel
  • 1 liter visbouillon
  • 1 pastasaus kruiden
  • 200 g kabeljauwfilet

Schil en snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de bouillon, pastasaus en de ontdooide kabeljauw toe.

4
4

Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g kabeljauwfilet

Zet de pan terug op het vuur. Snijd kabeljauw in stukken en voeg toe.

6
6

Breng de soep aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken tot de kabeljauw gaar is.

7
7
  • 1 stokbrood

Verdeel de soep over kommen en serveer met gesneden stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.