Pro­ven­çaal­se vis­soep

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 172

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in ruim water in 5 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de ui 1 min. Voeg de wokgroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de vis in stukjes.
  2. Draai het vuur laag. Voeg de vis en krieltjes toe en warm 4 min. door, tot de vis gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de vissoep in 4 diepe borden. Serveer met het stokbrood.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 10 min. op middelhoog vuur.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.