Ka­bel­jauw met prei en pad­den­stoe­len

Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk zachtgegaarde vis uit de oven. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (1.5 liter)
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak. Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er 75 ml warm water over. Leg de stukken vis erop, besprenkel met 2 el olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.
  2. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in 300 ml water op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Kabeljauw met prei en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met prei en pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd in 8 gelijke stukken. Wrijf in met peper en zout naar smaak.

3
3
  • 700 g prei
  • 75 ml warm water

Schep de prei in de ingevette ovenschaal en schenk er het warme water over.

4
4
  • 2 el olijfolie

Leg de stukken vis erop, besprenkel met de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet 25 min. in de oven.

5
5
  • 1 kg grote iets kruimige aardappel
  • 150 g paddenstoelen seizoensmelange
  • 1 ui

Snijd de aardappelen in vieren en kook ze op laag vuur in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, laat de kleintjes heel. Snipper de ui.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm

Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en roerbak de ui, de paddenstoelen en de tijm ca. 5 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.

7
7
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

8
8

Neem de vis en de prei uit de oven en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erover. Serveer met de aardappelpuree.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.