Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­pu­ree met pad­den­stoe­len

Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken.

(121)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Smaakvol bijgerecht dat je een dagje eerder al kunt maken. 4 personen
3 121

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.
  2. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en truffelolie erdoor. Lekker met fijngesneden peterselie.

bereidingstip:

Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.

bereidingstip:

Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-knolselderijpuree met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-knol­sel­de­rij­pu­ree met pad­den­stoe­len

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 500 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in gelijke stukken. Kook samen in 20 min. gaar in water met zout.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 200 g paddenstoelenmelange

Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukken en laat de kleine heel.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 6 min. op hoog vuur. Pers na 4 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 100 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappel en knolselderij af.

5
5
  • 50 g boter
  • 2 tl olijfolie met truffelaroma

Voeg de boter en warme melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paddenstoelen en olie erdoor.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

bereidingstip:

Roer voor een extra sterke paddenstoelensmaak 2 tl truffelolie extra door de puree.

bereidingstip:

Je kunt de puree 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm al roerend in een pan. Voeg eventueel extra melk toe om de puree smeuïger te maken.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.