Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

De ingrediënten van dit feestelijke gerecht zijn een match made in heaven.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De ingrediënten van dit feestelijke gerecht zijn een match made in heaven. 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vleesthermometer
  • pureeknijper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pastinaak. Snijd de breedste 8 cm van de 2 dikste pastinaken en snijd die in dunne plakjes van 1 mm dik met de keukenmachine. Snijd de rest van de pastinaken in gelijke stukken en doe in een pan water. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en voeg toe. Voeg zout toe aan het water en kook de pastinaak en aardappel in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan tot ca 160 °C. Gebruik hiervoor de vleesthermometer. Frituur de plakjes pastinaak in ca. 4 min. goudbruin. Neem de pastinaakchips uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.
  3. Giet de aardappel en pastinaak af en pureer met de pureeknijper. Roer 50 g boter door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak ze op hoog vuur 5 min.
  4. Snijd de zwezerik in plakjes van ½ cm dik en bestrooi met wat zout. Klop het ei los in een kom. Doe de panko in een andere kom. Verhit de olie in de koekenpan opnieuw tot 160 °C. Gebruik hiervoor de vleesthermometer. Haal de plakjes zwezerik eerst door het ei en vervolgens door de panko.
  5. Bak de zwezerik in ca. 4 min. goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de pastinaakpuree op de borden. Verdeel de paddenstoelen, zwezerik en pastinaakchips erover. Druppel de truffelolie erover en garneer met de cress.

variatietip:

Vervang de rucolacress door tuinkers.

Tip:

*Dit vlees kun je alleen online bestellen via ah.nl/meesterslager (t/m zaterdag 19 december). Haal het vlees op in de winkel of bij een AH Pick Up Point. Laten thuisbezorgen kan alléén op woensdag 23 en donderdag 24 december.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Krokante zwezerik met pastinaak en paddenstoelenjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te zwe­ze­rik met pas­ti­naak en pad­den­stoe­len­jus

1
1
  • 500 g pastinaak

Schil de pastinaak. Snijd de breedste 8 cm van de 2 dikste pastinaken en snijd die in dunne plakjes van 1 mm dik met de keukenmachine.

2
2
  • 250 g kruimige aardappelen

Snijd de rest van de pastinaken in gelijke stukken en doe in een pan water. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en voeg toe.

3
3

Voeg zout toe aan het water en kook de pastinaak en aardappel in 20 min. gaar.

4
4
  • 750 ml arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan tot ca 160 °C. Gebruik hiervoor de vleesthermometer. Frituur de plakjes pastinaak in ca. 4 min. goudbruin.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

5
5

Neem de pastinaakchips uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zout.

6
6
  • 50 g boter

Giet de aardappel en pastinaak af en pureer met de pureeknijper. Roer er de boter door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 25 g boter

Snijd de paddenstoelen in stukken. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze op hoog vuur 5 min.

8
8
  • 1 kalfszwezerik
  • 1 ei
  • 60 g panko

Snijd de zwezerik in plakjes van ½ cm dik en bestrooi met wat zout. Klop het ei los in een kom. Doe de panko in een andere kom.

9
9

Verhit de olie in de koekenpan opnieuw tot 160 °C. Gebruik hiervoor de vleesthermometer.

10
10

Haal de plakjes zwezerik eerst door het ei en vervolgens door de panko.

11
11

Bak de zwezerik in ca. 4 min. goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

12
12

Schep de pastinaakpuree op de borden. Verdeel de paddenstoelen, zwezerik en pastinaakchips erover.

13
13
  • 2 tl olijfolie met truffelaroma
  • 95 g rucolacress

Druppel de truffelolie erover en garneer met de cress.

variatietip:

Vervang de rucolacress door tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.