Zuur­kool­stamp­pot met pad­den­stoe­len en dra­gon

De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De knoflook kook je met de aardappelen mee. Dat geeft extra smaak! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met 2 tenen knoflook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Kook de zuurkool in een laagje water 15 min.
  3. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de melange in kwarten.
  4. Verhit 30 g boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verwarm de melk in een steelpan of de magnetron. Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng samen met de melk, mosterd, de rest van de boter, de rest van de dragon, Parmigiano Reggianopoeder, peper en eventueel zout door de puree.
  6. Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Saint Roche Biologique.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.390 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­stamp­pot met pad­den­stoe­len en dra­gon

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1 netje iets kruimige aardappelen

Maak de knoflook schoon. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met 2 tenen knoflook in water met zout in 20 min. gaar.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 750 g verse zuurkool

Spoel ondertussen de zuurkool in een bolzeef onder koud stromend water. Kook de zuurkool in een laagje water 15 min.

3
3
  • 4 uien
  • 15 g dragon
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanjechampignons uit de melange in kwarten.

4
4
  • 30 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de knoflook, helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak op hoog vuur 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 ml melk

Verwarm de melk in een steelpan of de magnetron. Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 2 el mosterd
  • 50 g boter
  • 90 g Parmigiano Reggiano poeder

Giet de zuurkool af en meng samen met de melk, mosterd, de rest van de boter, de rest van de dragon, Parmigiano Reggianopoeder, peper en eventueel zout door de puree.

8
8

Serveer de zuuroolstamppot met de gebakken paddenstoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.