Griek­se bal­le­tjes met munt en ore­ga­no

Geef je maaltijd een zomers en mediterraan tintje met aubergine en oregano.

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Geef je maaltijd een zomers en mediterraan tintje met aubergine en oregano. 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rauwe hamburgers in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het gehakt en houd het sap apart. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Pers de knoflook. Meng de munt, oregano, knoflook, peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Griekse balletjes met munt en oregano

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se bal­le­tjes met munt en ore­ga­no

1
1
  • 4 magere hamburgers

Snijd de rauwe hamburgers in stukjes en doe in een kom.

2
2
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

3
3

Voeg de rasp toe aan het gehakt en houd het sap apart.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 7½ g munt

Snijd de blaadjes van de munt fijn. Pers de knoflook. Meng de munt, oregano, knoflook, peper en eventueel zout door het gehakt.

5
5

Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.

6
6
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.

7
7
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar.

8
8
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar.

9
9
  • 100 g salade kaasblokjes

Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe.

10
10
  • 8 grote shoarmabroodjes

Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11
11

Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.