Griek­se pas­tei

Tref onder de knapperige laag croissantdeeg een vulling van mediterrane groenten en witte kaas aan.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 780 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(184)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
grieks hoofdgerecht Tref onder de knapperige laag croissantdeeg een vulling van mediterrane groenten en witte kaas aan. 4 personen
3 184

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en schil de aardappelen. Verhit 4 el olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min. Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met 2/3 het super-croissantdeeg. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel de witte kaas erover. Verdeel de groenten erover. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel de witte kaas erover. Schenk het ei erover.Dek af met de rest van het deeg, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tip:

Je kunt de pastei 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Tip:

Deeg over? Maak er een decoratie van (bijv. een blaadje) en plak deze op de pastei. Bak hem vervolgens in de oven gaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.260 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Griekse pastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Griek­se pas­tei

1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes.

2
  • 1 rode paprika
  • 3 vastkokende aardappelen

Snijd de paprika in reepjes en schil de aardappelen.

3
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min.

4
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
  • 1 blik super croissantdeeg

Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met 2/3 het super-croissantdeeg.

7
  • 2 eieren

Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los.

8
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

9
  • 100 g witte kaas

Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel de witte kaas erover. Verdeel de groenten erover.

10
  • 100 g witte kaas

Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel de witte kaas erover. Schenk het ei erover.

11
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad

Dek af met de rest van het deeg, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad.

12

Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.