Scan­di­na­vi­sche sa­la­de met zalm

Een lichte en snelle maaltijd, lekker met een hardgekookt ei.

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Een lichte en snelle maaltijd, lekker met een hardgekookt ei. 4 personen
3 94

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.
  2. Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.
  3. Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
  4. Verdeel de zalm erover.

bereidingstip:

Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Scandinavische salade met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scan­di­na­vi­sche sa­la­de met zalm

1
  • 1 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.

2
  • 15 g dille
  • 4 grote augurken
  • 300 g Hollandse rauwkost

Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.

3
  • 125 g crème fraîche
  • 2 tl mierikswortel

Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.

4
  • 200 g gerookte zalmfilet

Verdeel de zalm erover. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.