Aard­ap­pel­sa­la­de met biet en zu­re ha­ring

Van deze salade blijf je opscheppen. Hij is ook perfect als buffetgerecht.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Van deze salade blijf je opscheppen. Hij is ook perfect als buffetgerecht. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
  2. Laat ondertussen de haring uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd in lange repen. Schil de bietjes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.Snijd ook de ongeschilde appel in blokjes van 1 x 1 cm. Ris de dille van de takjes en snijd grof.
  3. Meng voor de dressing de crème fraîche, mierikswortel, de helft van de dille en 3 el van het haringvocht. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  4. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de aardappel, biet, appel en de helft van de bosui met de dressing en schep op een schaal. Verdeel de haring erover en bestrooi met de rest van de bosui en dille.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Meng de groenten, de appel en dressing vlak voor het serveren door elkaar.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met biet en zure haring

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met biet en zu­re ha­ring

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Kook in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 355 g zure haringen
  • 500 g gekookte bieten

Laat ondertussen de haring uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd in lange repen. Schil de bietjes en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

3
3
  • 2 friszure appels
  • 15 g verse dille

Snijd ook de ongeschilde appel in blokjes van 1 x 1 cm. Ris de dille van de takjes en snijd grof.

4
4
  • 125 g crème fraîche
  • 2 el mierikswortel

Meng voor de dressing de crème fraîche, mierikswortel, de helft van de dille en 3 el van het haringvocht.

5
5

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosui in dunne ringetjes. Meng de aardappel, biet, appel en de helft van de bosui met de dressing en schep op een schaal.

7
7

Verdeel de haring erover en bestrooi met de rest van de bosui en dille.

bewaartip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Meng de groenten, de appel en dressing vlak voor het serveren door elkaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.