Oma's ha­ring­sa­la­de

Echte Hollandse salade

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Echte Hollandse salade 4 personen
4 64

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper
  2. Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.

Tip:

Familierecept AllerHande 7 2009: Minimaal één keer per week zet Renée vis op tafel, net zoals haar moeder vroeger. Als het aan haar zoon Luuk ligt, houdt hij de traditie in ere. 'Ik vind haringsalade heel erg lekker, vooral omdat mijn oma het ook al maakte. Eerst lustte ik geen vis, maar nu wel!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oma's haringsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oma's ha­ring­sa­la­de

1
1
  • 2 eieren
  • 1 friszure appel

Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakken. Snijd de ongeschilde appel in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes.

2
2
  • 3 stuks Hollandse Nieuwe (haringen)
  • 1 sjalot
  • 2 zure augurken
  • ½ bakje dille
  • 1 tl mierikswortel

Snijd de haring in piepkleine blokjes. Snipper de sjalot. Snijd de augurken fijn. Schep de haring om met de sjalot, de augurk, de dille en de mierikswortel. Breng op smaak met peper

3
3
  • ½ bakje dille

Verdeel de plakjes appel over een schaal en schep de haringsalade erover. Leg de plakken ei erop en garneer met de rest van de dille en peper naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.