Paella met kip en chorizo

965 kcal

50 min. bereiden

3.5/5

(421)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • paellapan of grote hapjespan


2012 nr. 06 - Het beste uit Europa

Aan de slag

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe (2 el per 0.05 g saffraan) en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kip met peper en zout. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.

  2. Snipper de ui, snijd de knoflook en chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.

  3. Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. de erwten toe.

  • Paella maken

    Instructievideo - 05:47 min.

Wat vond je van dit recept?

Paella met kip en chorizo

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig