Smeui­i­ge pa­el­la met kip

(355)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 355

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • paellapan of grote hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe (2 el per 0.05 g saffraan) en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kip met peper en zout. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.
  2. Snipper de ui, snijd de knoflook en chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
  3. Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Voeg na 15 min. de erwten toe.
video

Pa­el­la ma­ken

Kookles - 05:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Smeuiige paella met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smeui­i­ge pa­el­la met kip

1
1
  • 0.05 g saffraan
  • 1 liter hete kippenbouillon
  • 600 g kipdrumsticks

Doe de saffraan in een kommetje, voeg wat bouillon toe en laat staan tot gebruik. Bestrooi de kip met peper en zout.

2
2
  • 6 trostomaten

Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten van de tomaten.

3
3

Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg.

4
4
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 250 g chorizo

Snipper de ui, snijd de knoflook en chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak de kip in 5 min. rondom bruin.

5
5

Voeg de ui en chorizo toe en bak 3 min. mee. Voeg de knoflook toe en bak 1 min.

6
6
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.

7
7

Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook, roer 1 keer goed door, zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

8
8
  • 300 g tuinerwten

Voeg na 15 min. de erwten toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.