Ame­ri­kaan­se ham met pit­ti­ge vruch­ten­com­po­te

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Sjalotje en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en fijnsnijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines wassen, ontpitten en in blokjes snijden. Druiven wassen. In koekenpan boter verwarmen en sjalot, knoflook en peper 1 minuut bakken. Appel, nectarine, druiven en citroensap toevoegen en geheel ca. 1 minuut goed doorwarmen. Compote op smaak brengen met zout.
  2. Amerikaanse gemarineerde ham volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Plakken ham in cirkel op schaal dakpansgewijs rangschikken en compote in midden scheppen. Pistachenootjes grof hakken en over ham strooien.

Tip:

De ham kan ook van tevoren worden bereid. Serveer hem koud, of warm de ham even op in de magnetron.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.