Steamed buns met pit­ti­ge gar­na­len

Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig!

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 15 min. wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Een keer de blits maken tijdens het borreluur? Probeer dit originele hapje. Lekker pittig! 12 stuks
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommandje
  • bakpapier
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien en uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.
  2. Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes. Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.
  3. Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven. Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm. Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan. Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.
  4. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal. Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

combinatietip:

Lekker met komkommer.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid

Steamed buns met pittige garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steamed buns met pit­ti­ge gar­na­len

1
  • 200 g rauwe gepelde roze garnalen

Laat de garnalen ontdooien en uitlekken.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk limoen

Snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

3
  • 1 stuk rode peper

Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

4
  • 2 el rijstolie

Doe de garnalen, knoflook, rode peper, rijstolie, het limoenrasp en -sap in een kom en schep om. Laat afgedekt 15 min. marineren.

5
  • 4 el mayonaise
  • 2 el sriracha sauce

Meng ondertussen de mayonaise met de srirachasaus.

6
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 ml melk

Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, de bakpoeder en melk. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.

7

Neem het deeg uit de kom en kneed met bloem bestoven handen 5 min. door. Verdeel in 12 gelijke balletjes.

8

Rol op een met zelfrijzend bakmeel bestoven werkblad een balletje uit tot een ovaal met een lengte van 12 cm en een breedte van 6 cm.

9
  • 2 el sesamolie

Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Maak op deze manier de rest.

10

Breng een laag water van 4 cm aan de kook en plaats de stoommand erboven.

11

Knip stukjes bakpapier van 12 x 6 cm.

12

Leg 6 stukjes op de bodem van de stoommand. Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom ertussendoor kan.

13

Leg 6 buns in het mandje en stoom afgedekt met een deksel of aluminiumfolie in 10 min. gaar. Herhaal met de rest.

14

Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen met de marinade in 5 min. gaar. Schep in een schaal.

15
  • 75 g waterkers

Zet de garnalen, waterkers, srirachamayonaise en buns op tafel en laat iedereen zijn eigen bun samenstellen.

combinatietip:

Lekker met komkommer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.