Buf­fa­lo wings met blu­e­chee­se­dip

Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe samen met de knoflook, stroop, barbecuesaus, azijn, olie en het zout in een hoge beker of kom en pureer met de staafmixer tot marinade. Breng op smaak met peper.
  2. Schep de kippenvleugels om met de marinade. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak de kippenvleugels ca. 20 min. in het midden van de oven.Verwijder de folie, keer de vleugels en bak nog ca. 20 min.
  3. Meng ondertussen de slasaus en kaas. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de kippenvleugels met de bluecheesedip.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Buffalo wings met bluecheesedip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Buf­fa­lo wings met blu­e­chee­se­dip

1
1
  • 2 rode pepers

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers.

2
2

Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 4 tenen knoflook
  • 50 ml keukenstroop
  • 6 el Amerikaanse barbecuesaus
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 tl zout

Doe samen met de knoflook, stroop, barbecuesaus, azijn, olie en het zout in een hoge beker of kom en pureer met de staafmixer tot marinade.

4
4
  • 1.3 kg kippenvleugels

Breng op smaak met peper en schep de kippenvleugels om met de marinade.

5
5

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak de kippenvleugels ca. 20 min. in het midden van de oven.

7
7

Verwijder de folie, keer de vleugels en bak nog ca. 20 min.

8
8
  • 6 el slasaus met zonnebloemolie
  • 50 g Bleu d'Auvergne

Meng ondertussen de slasaus en kaas. Breng op smaak met peper.

9
9

Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de kippenvleugels met de bluecheesedip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.