Trio van bruschet­te

Alle drie lekker: zelfgemaakte bruschette met worst en courgette, met venkel en kaas en met garnalensalade.

  • borrelhapje
  • 24 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Alle drie lekker: zelfgemaakte bruschette met worst en courgette, met venkel en kaas en met garnalensalade. 24 stuks
2 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal 15 x 15
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in de gewenste hoeveelheid schuine sneetjes. Bestrijk ze aan één kant met de helft van de olie. Leg ze met de bestreken kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een schaal.
  2. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Haal het vel van de worstjes en omwikkel de worstjes met de courgettelinten. Leg ze in de kleinste ovenschaal en bak de worstjes in ca. 20 min. gaar in de oven. Maak ondertussen de venkelknol schoon, laat de stronk eraan en snijd de stengels eraf. Snijd de venkelknol in kwarten en vervolgens in dunne plakken. Leg in de grote ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie, het karwijzaad en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de schaal naast de worsten in de oven en rooster ca. 15 min. tot de venkel zacht is. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de garnalen, zure room, peterselie en rode peper. Snijd de worstjes in plakjes en beleg 1/3 van de bruschette ermee. Beleg 1/3 van de bruschette met de venkel en verbrokkel er de kaas over. Beleg de rest met de garnalensalade.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Trio van bruschette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trio van bruschet­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 stokbrood art wit
  • 3 el olie

Snijd het stokbrood in het gewenste aantal schuine sneetjes. Bestrijk ze aan één kant met de olie.

3
3

Leg ze met de bestreken kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een schaal.

4
4
  • 1 courgette
  • 6 Toscaanse worstjes

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Haal het vel van de worstjes en omwikkel de worstjes met de courgettelinten.

5
5

Leg ze in de ovenschaal en bak de worstjes in ca. 20 min. gaar in de oven.

6
6
  • 1 venkelknol

Maak ondertussen de venkelknol schoon, laat de stronk eraan en snijd de stengels eraf. Snijd de venkelknol in kwarten en vervolgens in dunne plakken.

7
7
  • 3 el olie
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 teen knoflook

Leg in de ovenschaal en besprenkel met de olie, het karwijzaad en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Zet de schaal naast de worsten in de oven en rooster ca. 15 min. tot de venkel zacht is. Schep halverwege om.

9
9
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

10
10
  • 1 sinaasappel
  • 1 el platte peterselie
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 65 ml zure room

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de garnalen, zure room, peterselie en rode peper.

11
11
  • 50 g Bleu d'Auvergne

Snijd de worstjes in plakjes en beleg 1/3 van de bruschette ermee. Beleg 1/3 van de bruschette met de venkel en verbrokkel de kaas erover. Beleg de rest met de garnalensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.