Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes in pit­ti­ge to­ma­ten­saus (al­bon­digas)

Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper.

(346)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper. 16 stuks
3 346

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
  2. Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
  3. Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.

combinatietip:

Lekker met brood.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes in pit­ti­ge to­ma­ten­saus (al­bon­digas)

1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

2
  • 2 sneetjes witbrood
  • 5 el droge witte wijn

Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn.

3
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

4
  • 250 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 el platte peterselie

Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt.

6
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

7
  • 250 g gezeefde tomaten

Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt.

8
  • 1 el platte peterselie

Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met brood.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.