Turk­se ge­hakt­bal­len in to­ma­ten­saus

Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 485 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(248)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Het typisch Hollandse balletje krijgt een Turkse twist door de kaneel en de witte kaas. 4 personen
3 248

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de peterselie grof. Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper. Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.
  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook. Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar. Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Turkse gehaktballen in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Turk­se ge­hakt­bal­len in to­ma­ten­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 20 g peterselie

Snipper de ui en snijd de peterselie grof.

3
3
  • 500 g rundergehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 2 druppels rode peper pasta

Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, de helft van de oregano en kaneel en zout stevig door elkaar. Breng op smaak met de rode peper.

4
4
  • 100 g witte kaas

Snijd de witte kaas in kleine stukjes en kneed de stukjes door het gehakt. Vorm met natte handen ballen (2 per persoon) van het gehakt.

5
5
  • 2 el olie

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de gehaktballen rondom bruin en leg ze in de ovenschaal.

6
6
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml kraanwater

Fruit de ui in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, het water, de rest van de kaneel en oregano toe en breng de saus aan de kook.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

7
7

Schenk de saus over de gehaktballen. Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballen in ca. 30 min. gaar.

8
8

Laat de ballen uit de oven 5 min. afkoelen en strooi de peterselie over het gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.