Au­stra­li­sche ca­ke van Fok­je

  • gebak
  • 8 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(237)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 personen
4 237

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg het kokende water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng in een kom met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
  2. Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.

combinatietip:

Lekker met slagroom.

Tip:

Familierecept Allerhande 5 2012. 'Het recept van de taart heb ik overgenomen van mijn moeder', zegt Fokje Dorgelo. 'Zij ging ruim twintig jaar geleden naar Australië, op bezoek bij mijn geëmigreerde broer. Toen ze terugkwam, had ze een heerlijk recept mee van een soort koektaart, die door de Nederlandse gemeenschap vlak bij Perth werd gebakken. Hij sloeg meteen aan in onze familie en we noemden 'm "Australische cake".'

bewaartip:

Je kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.

video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Australische cake van Fokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­stra­li­sche ca­ke van Fok­je

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 5 g boter
  • 100 g rozijnen
  • 500 ml kokend water

Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg het kokende water toe. Laat ze 15 min. wellen.

3
3
  • 200 g boter

Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

4
4
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 55 g kokos
  • 2 eieren
  • 2 el keukenstroop
  • 200 g zelfrijzend bakmeel

Meng in een kom met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.

5
5

Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

6
6

Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

7
7
  • 2 el poedersuiker

Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.

combinatietip:

Lekker met slagroom.

bewaartip:

Je kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.