Ca­ke met li­moen­mas­car­po­ne

Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. 8 stuks
3 155

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig.
  2. Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar.
  3. Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Cake met limoenmascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke met li­moen­mas­car­po­ne

1
1
  • 1 limoen
  • 225 g roomboter
  • 225 g witte basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig.

2
2
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g maizena

Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag.

3
3

Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar.

4
4
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g mascarpone
  • 60 g gepelde pistachenoten

Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.