Ket­jap­kip met ra­bar­ber

East meets west: een oosters recept met een Hollands bijgerecht.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht East meets west: een oosters recept met een Hollands bijgerecht. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met de 2/3 van de honing en de helft van de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar onderen in de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in schuine stukken van 4 cm. Meng met de rest van de honing.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de oven, keer de kip en schep de rabarber erbij. Zet nog ca. 25 min. in de oven. Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel.
  3. Snijd de paksoi in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ketjapkip met rabarber

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ket­jap­kip met ra­bar­ber

1
1
  • 1 kg kippenbout
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 190 °C. Dep de kip droog met keukenpapier. Meng de ketjap met de honing en de olie. Bestrijk de kip ermee en bestrooi met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar onderen in de ovenschaal.

2
2
  • 300 g rabarber
  • 4 el vloeibare honing

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de rabarber in schuine stukken van 4 cm. Meng met de rest van de honing.

3
3
  • 300 g rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de oven, keer de kip en schep de rabarber erbij. Zet nog ca. 25 min. in de oven. Schep niet meer om, dan blijft de rabarber heel.

4
4
  • 1 struik paksoi
  • 3 el zonnebloemolie

Snijd de paksoi in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi 4 min. en voeg peper en zout toe. Serveer de kip en rabarber met de rijst en paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.